Onze kennel

Onze kennel met Drentsche Patrijshonden, al ruim 25 jaar.

We zijn  in het bezit van 5 teven: Jara, Puck, Pip, Mexx en Beau

Wij fokken met veel plezier, echter maximaal 1 nest per volwassen teef per jaar.
Dit gebeurt uit liefde voor het ras, waarbij een uitstekende gezondheid en vooral een goed en lief karakter voorop staan. We streven naar een zo laag mogelijk inteelt coëfficiënt om een zo klein mogelijke kans op erfelijke afwijkingen en een hoge levensverwachting te krijgen.

Onze  pups worden in huis geboren en groeien daar op, zodat ze vanaf het begin goed gesocialiseerd kunnen worden. Ze komen  in contact met  kinderen, volwassenenen, onze andere honden en alle dagelijkse dingen in het leven. Na ongeveer 6 weken gaan ze naar het achterhuis en zullen ze meerdere keren op een dag meegenomen worden naar buiten. Ook zullen ze kennis maken met de kip, met wild, met water en met het geluid van een alarmpistool.

Ieder nest wordt een dag meegenomen naar het kindercentrum waar Marion werkzaam is.

Alle pups worden verkocht met stamboom, krijgen een dierenpaspoort, worden meerdere malen ontwormd en voor de eerste keer gevaccineerd. Ook zult U een doek uit het nest en voeding voor de eerste dagen mee krijgen naar huis.
Onze pups zijn beschikbaar voor serieuze liefhebbers van het ras. Bij de puppykeuze zullen Uw persoonlijke wensen, Uw ervaring met honden, hoe U de hond gaat gebruiken( bijv. voor de Jacht , alleen als gezinshond, etc..) en de gezinssituatie meegenomen worden.

Tussen de zesde en achtste week wordt elke pup door de Raad van Beheer gechipt. Dit zorgt er voor dat ze hun verdere leven lang bij weglopen of zoekraken geïdentificeerd en vervolgens teruggebracht kunnen worden naar de rechtmatige eigenaar.
Sinds juni 2014 is DNA afname en afstammingscontrole verplicht, wat de chipper tijdens zijn bezoek meteen doet.
Ook komt de dierenarts op bezoek om alle pups te controleren en een eerste enting te geven.

Wanneer de pup wordt opgehaald, vullen we samen het aanvraagformulier registratiebewijs in, die U ondertekent. Nadat wij, als fokker, dit hebben opgestuurd naar de Raad van Beheer ontvangt U het registratiebewijs van de hond op Uw naam.

Na een paar weken ontvangen wij de stamboom, die we aan u zullen overhandigen.  Vaak plannen we hiervoor een gezellige terugkommiddag, waarbij we ook met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen.

Wanneer de pup ongeveer 1 1/2 tot 2 jaar oud is, wordt U uitgenodigd voor een nestkeuring, georganiseerd door de rasvereniging. Wij zouden het op prijs stellen, dat U hierbij aanwezig wilt zijn.

Mocht U geïnteresseerd zijn in een her te plaatsen hond, dan proberen we met u mee te denken.

René en Marion Hummelink

Hellerweg 4
7136KS Zieuwent ( Gld)
0544-352091